Indemnizații consistente pentru membrii ATOP Sălaj

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Sălaj are o nouă componență, iar consilierul județean Marcel Zaharia a fost validat în funcția de președinte. Pentru fiecare ședință, fiecare membru este remunerat cu o indemnizație de aproximativ 1.100 de lei.

Stabilirea noii componențe ATOP Sălaj a fost aprobată în cadrul ultimei ședințe extraordinare de Consiliu Județean (CJ) în baza unui proiect de hotărâre. Astfel, din componeța ATOP Sălaj fac parte: Dinu Iancu Sălăjanu – președintele CJ Sălaj; Marcel Claudiu Zaharia – consilier judeţean (președinte ATOP); Sergiu Panie – consilier judeţean; Sojka Atila Ioan – consilier judeţean; Papp Zsolt Laszló – consilier judeţean; Cosmin Vasile Ardelean – consilier judeţean; Romeo – Constantin Sârcă – subprefectul judeţului Sălaj; Marius Stupar Anton – şeful Inspectoratului de Poliţie Sălaj; Vasile Adrian Cigăran – şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj; Vasile Adrian Dobocan – şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj; Alexandru Petru Coste – reprezentant al comunităţii; Ioan Sorin Mureşan – reprezentant al comunităţii; Pop Emeric – reprezentant al comunităţii și Ioan Groza – reprezentant al Corpului Naţional al Poliţiştilor.

Aproximativ 1.100 de lei  – pentru o ședință

Activitatea membrilor ATOP Sălaj este remunerată cu aproximativ 1.100 de lei, pentru o singură ședință. Potrivit reprezentanților CJ Sălaj, până în prezent, indemnizația membrilor ATOP era de 15 la sută din indemnizația de baza a președintelui CJ Sălaj, iar în cadrul ultimei ședințe s-a propus reducerea acestuia cu cinci  procente. Astfel indemnizația fiecărui membru ATOP Sălaj este de 10 la sută din indemnizația de bază a președintelui CJ Sălaj, aproximativ 1.100 de lei/ședință. În mandatul 2016-2020, indemnizația a fost de 15 la sută din indemnizația de baza a președintelui CJ, respectiv 2.808 lei brut sau 1.642 lei net/ședință.

 Ce presupune activitatea în ATOP

ATOP este organism cu rol consultativ, fără personalitate juridică, care se constituie şi funcţionează în conformitate cu prevederile Legii nr. 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, pe lângă fiecare consiliu judeţean, în scopul asigurării bunei desfăşurări şi sporirii eficienţei serviciului poliţienesc din unitatea administrativ-teritorială în care funcţionează. Desemnarea nominală ATOP este validată de către CJ pentru o perioadă de patru ani și are următoarele atribuţii: contribuie la elaborarea planului de activităţi şi la fixarea obiectivelor şi indicatorilor de performanţă minimali, având ca scop protejarea intereselor comunităţii şi asigurarea climatului de siguranţă publică; sesizează şi propune măsuri de înlăturare a deficienţelor din activitatea de poliţie; face propuneri pentru soluţionarea de către organele de poliţie a sesizărilor care îi sunt adresate, referitoare la încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, potrivit prezentei legi; organizează consultări cu membrii comunităţilor locale şi cu organizaţiile neguvernamentale cu privire la priorităţile siguranţei persoanei şi a ordinii publice; prezintă trimestrial informări în şedinţele CJ sau, după caz, asupra nivelului de asigurare a securităţii şi siguranţei civice a comunităţii și elaborează anual un raport asupra eficienţei activităţii unităţilor de poliţie, care se dă publicităţii.

9 Thoughts to “Indemnizații consistente pentru membrii ATOP Sălaj”

  1. Anonim

    Chiar n-au pic de rusine acesti oameni? Cum sa iei 1.100 de lei pentru o sedinta de 40 de minute, ce faci acolo, operezi pe creier? Pot fi si doua, si trei sefinte lunare. Faceti socoteala cat vine pe an! Dupa ce ca huzuresc in salarii uroase si bonusuri, sporuri inventate si tichete de vacanta, le mai platim si sedintele, noi, prostii de la privat! Nu le e frica ca-i bate Al de sus? Rusine! Sunteti o rusine pentru aceasta tara si acest judet
    RUSINE! SILĂ PROVOCATI!

  2. Anonim

    Rusine sa va fie nesimnitilor .Sunteti niste dobitoci!

  3. Anonim

    O hoție în toatâ regula, dar acoperită de hârtii. Credeți câ cei în cauzâ au un pic de rușine, față de pensionarii pentru care nu sunt bani de indexarea pensiilor macar cu inflația? Nu, nu au rușine, ei trec mai departe râzând pe sub mustață, satisfăcuți de reușită.

  4. Anonim

    O rusine pentru noua democratie de la noi .

    1. 27.02 2021

      Jigodii ordinare

  5. anonim

    Fara Pop Emeric nu functioneaza C.J. UDMR nu are oameni mai capabil decat un pensionar si un incompatibil pentru functii publice,Rusine!

  6. Anonim

    Rusine sa va fie! V am votat crezand ca sunteti altfel. Sunteti mai rau decat cei de dinainte! Auzi la ei, 1.100 de lei pt o sedinta! Cat de nemernic sa fii sa iei banii astia? Lumânari sa va luati de ei!

  7. Anonim

    Acum doi ani,in opozitie fiind,consilierii judeteni ai PNL cereau in CJ ,cu presa de fata,reducerea procentului de retribuire a celor din ATOP la 5% din salariul presedintelui,dind exemplu alte judete din tara.Acum fiind la putere au uitat.De restructurare nimic de parca Bihorul ar fi la ani lumina,nu aici in vecini.Ei frati liberali pe cine mai pacaliti voi la viitoarele alegeri?

  8. Anonim

    Imcredibil unde s a ajuns. Imi amintesc perfect cum liberalii faceau spume la gura injurandu i pe psd pe aceasta tema! Cata ipocrizie si lipsa de moralitate pe acesti oameni. Ultima data in viata mea cand mai votez cu jogodiile astea cacanii. Prima mare greseala a fost Werner Iohannis, cel mai catastrofal presedinte din cati au existat. A doua a fost sa.votez cu prapaditii astia mincinosi si avari. Sa va fie de bine cu salarii pentru sedinte, sa i dati toti pe medicamente si la medici! Dumnezeu nu doarme.

Leave a Comment